Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělé čtení. Škoda, že už poslední. Třeba by byl dobrý nápad tento Váš pobyt ještě více rozšířit různými postřehy a vydat o životě stáže v Americe knihu. No ale chápu, to by musel mít den pro Vás nejméně 30 hodin. Takže díky za postřehy . . . . . ;-):-)

1 0
možnosti
AC

Děkuji. Hlavně bych ale musel nasbírat více zkušeností a žít tam delší dobu. Po měsíci by bylo moje líčení života v Americe furt dosti zkreslené. Tak třeba někdy v budoucnu, jestli to s Amerikou dopadne. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Na mne teda tento Váš článek dobrý dojem neudělal.

Především fotky se mi nelíbí. Jistě je to velmi moderní nemocnice. Avšak jak zevnitř, tak pohled z nemocnice ven je nesmírně odlidštěný. Strašné na pohled.

Kdyby Amíci o něco méně pracovali, méně se rozpínali po světě a více si užívali života, tak by byli méně tlustí a byli šťastnější a zdravější. V té nemocnici se léčí následky a ani náznakem jste nezmínil, že by se též řešily příčiny. Pro nemocnici je to pochopitelné. Když se člověk dostane do nemocnice, tak je již zpravidla skutečně fyzicky nemocný.

Kdysi jsem četl, že 80 procent lidí, kteří v Nizozemsku navštíví praktického lékaře (tj. obvoďáka) jsou nemocní psychosomaticky. Rozumný domácí lékař takového člověka uklidní, možná mu dá i nějaké (téměř) placebo. Nedávno jsem hovořil s ženou domácího lékaře. Řekla mi, že její manžel včera přišel pozdě domů, protože měl pacienta, který je v rozvodu a jelikož její manžel je dobrák, tak se s ním chvíli bavil, místo, aby mu předepsal nějaké chemické ... (100 íček).

Pokud si člověk nedá do pořádku psychiku a nenaučí se rozumně zdravě a radostně žít, tak pak může z toho i fyzicky onemocnět. Bylo by to na dlouhé povídání a na to nemám čas. Jisté je, že někdo může být nemocen též díky genetickým vlohám. Ale ani na tu genetiku nevěřím tak, jak je nyní zvykem. Dobrou životosprávou a rozumným stylem života se i ty negativní vlohy často dají omezit.

Jeden český lékař říká, že člověk, který věří, že je zdravý, je zdravý.!Vcelku s tím souhlasím. :-) Pro méně inteligentní, kteří by mě za toto chtěli kritizovat dodávám, že pochopitelně musel a musí správně žít a mít alespoň trochu dobré genetické vlohy na zdravý život.

Mějte se pěkně.

1 12
možnosti
VF

;-D Pro méně inteligentní, kteří by mě chtěli kritizovat.......;-D

0 0
možnosti
VF

V roce 1964 jsem byla v SSSR na dovolené. Trochu jsme tam machrovali, ale dodnes si pamatuji, co nám říkali Rusové - "u nas adnaždy tóže vsjo budět". Přeji Vám, aby i u nás to bylo dobré, nebo i lepší, než v cizině. Držím palce, ať se Vám daří.:-)

1 0
možnosti
AC

Díky moc! Až se dostanu k počítači, musím si to přeložit. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Skvěle! Rovněž Vám velice fandím! R^R^R^

4 0
možnosti
AC

Děkuji mnohokrát! :-)

0 0
možnosti
Foto

Držím Vám pěsti, Adame, ať to tempo udržíte R^

3 0
možnosti
AC

Děkuji!...ba naopak, přijde mi, že bych měl daleko víc přidat...mám často dosti sklony k lenivosti. ;-D

1 0
možnosti

Jé, Adame, Vy jste podle těch fotek fakt velkej sympaťák! A hlavní je, že jste tu stáž ocenil...a docenil:-)))

Zkušenosti jste nabral po všech stránkách.

Tak dík za to, že jste se s námi o to tak pěkně podělil.

Ta nemocnice, pokud tedy hodnotím prostředí, vypadá moc dobře. Ale lepší se dívat na fotky, než tam být v reálu:-))))

Mějte se moc hezky, a dejte o sobě vědět!

1 0
možnosti
AC

Děkuji za chválu. Ale abych tady ještě nezpychnul. ;-D

Jinak souhlasím, nemocnicím se ideálně pokud to jde vyhýbat. ;-D

Také se mějte! :)

1 0
možnosti
AC

Zdravím. Toto není pohled na americké zdravotnictví ve vše své komplexnosti. Popisuji jen jeho malou část a to vzdělávání lékařů a jejich práci. A to nemá vskutku konkurenci.

Že má jinak americké zdravotnictví řadu problémů, že je předražené a za ty peníze ne zcela efektivní, tomu neodporuji. Je to ale daleko komplexnější problém, než co se člověk může dočíst z výše uvedených článků.

7 0
možnosti
Foto

Adame člověk nemůže jinak než Vám fandit, jste strašně sympatickej člověk...

4 0
možnosti
AC

Díky moc! Snažím se, co se dá...a stejně se najdou lidi, co mě nemůžou ani vystát.;-D Ať se daří, Filipe!

4 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik