Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P38a70v74e54l 23M58a22c21h

8. 6. 2019 18:39

Dobre napsane. Ziju v Severni Americe uz mnoho let a popis zivota v nemocnici je pravdivy. Libi se me ze autor nepomlouva Americany jak to delava mnoho lidi posledni dobou. Mnohdy takovi lide maji spatnou zkusenost s jednim clovekem a pomlouvaji vsechny. Americane jsou prevazne hodni, ferovi, privetivi lide kteri radi pomahaji jinym, Dobre postrehy.

11 0
možnosti
AC

Děkuji. Posuzovat na základě jednoho člověka je vždy nesmysl. Každý Američan je také úplně jiný. Jeden má třeba 50 kilo, druhý třeba 250 kilo (což v USA není vůbec žádná rarita). ;-D

3 0
možnosti
Foto

Gratuluji ke zdárnému přistání. Ohio bylo první stát ve kterém jsem kdysi žil (na západ od vás, v oblasti Toleda), takže se těším na další zážitky. V americké nemocnici jsem zatím nebyl (zaplaťpámbu za to).

Jinak s tou klávesnicí - můžete použít tu, kterou vám nabídne google translate, když si v levém okénku zvolíte češtinu (a nemusíte ani pracně ťukat na znaky nabízené v pomocném okénku). On vám google sám od sebe přepne na českou klávesnici. Ale musíte si samozřejmě pamatovat, kde ta písmenka jsou. Pokud je máte "v prstech" je to rychlé a stačí pak text překopírovat do blogového okénka.

1 0
možnosti
AC

Díky za komentář. R^ Přeji Vám, ať nemocnici ani nadále navštívit nemusíte.

Co se týče diakritiky, určitě to vyzkouším. Ale neslibuju nic. ;-D

1 0
možnosti
PZ

Vybral jste si makacku.Ale drzte se pozvolne to bude lehci.

Jak uz jste uvedl Amerika je hlavne o praci. Ja jsem v USA 40 let a 12 hodinovy den je pro me normalka.Ale samozrejme po case muzete jit zpatky do Evropy a pracovat kdekoliv protoze Mayo Clinic je prestizni.

Tak hodne stesti.

6 0
možnosti
AB

A86d31a66m 23B22í10l45e96k

9. 6. 2019 10:11

Já si nemyslím, že pracovat 12h denně (logicky Vám nezbude čas na život) je ok, ale proti gustu...:-)

0 0
možnosti
VK

Gratuluji, jak to šlape. Zajímalo by mě, zda něco ze systému práce potom přenesete k nám, nebo zda je zdejší hierarchie nereformovatelná.

2 0
možnosti
AC

To bych opravdu moc rád...ale obávám se, že to druhé je pravdou. My tu máme nastavený v podstatě německý systém, i výuka medicíny je dost založená na té německé. Někde jsem slyšel, že existují v západním světě 3 hlavní druhy. Německý, francouzský a anglosaský systém. Přičemž ten anglosaský je aspoň co se výuky studentů a lékařů týče ten nejlepší. Ale ten my nemáme a přiblížit se mu by vyžadovalo kompletní reformu ve školství a zdravotnictví.

1 0
možnosti
Foto

Držím palec a těším se na pokračování Adame :-)

2 0
možnosti
AC

Díky moc Filipe...trochu mě mrzí, že už se moc nestačím věnovat čtením ostatních blogů zde...nezbývá mi vůbec čas. Jste tu jinak dobrá parta...jak správňáci tak stateční. ;-D

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma a přeji hodně štěstí.:-).R^

5 0
možnosti
Foto

Obrovská karma a neskonalý obdiv za to, že jste do toho šel a s jakým nadhledem o tom píšete. Držím vám palce a nebojte, ti ostatní byli také joudové, když tam byli poprvé. :-)R^V

8 0
možnosti
AC

Děkuju moc za vlídná slova. Ano, máte asi pravdu. Nicméně teď jsem tu začátečník asi úplně sám, tak o to je to těžší. Ale alespoň se člověk rychle učí. :-)

1 0
možnosti
JR

J45a54n 87R97á19ž

8. 6. 2019 14:10

Netrpělivě čekám na další reportáž o životě v americké nemocnici R^

4 0
možnosti
AC

Děkuji..určitě je o čem psát...zažívám toho teď za krátkou dobu víc, než kolik se vejde do jednoho blogu.. pokusím se dát zas příští víkend vědět. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ty jo,úplný Chicago Hope;-DR^

Ať se daří,Adame.:-)

4 0
možnosti
AC

Trochu si tu taky připadám, jak v nějakém filmu či seriálu. Je to tu fakt všechno úplně jiný..

Díky! :-)

1 0
možnosti
RP
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik