Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste dobrej ;-)R^ Přeji Vám, ať "neklesáte"..:-)

1 0
možnosti
Foto

J19a27n 21Š22i81k

1. 7. 2019 7:49

Moc zajímavé pane Chadimo R^

1 0
možnosti
MH

Diky moc za inteligentni a objektivni reportaz o "residenshipu".Ja jsem ten svuj delal pred mnoha lety v San Franciscu na UCSF(promoval jsem v roce 1982 na Pediatrii v Praze a emigroval do USA v roce 1985).Vy svoji lekarskou karieru zacinate,ja ji uz budu pomalu koncit.Kdyz se podivam zpatky nic bych nemenil.Byl jsme vzdycky vdecny,za to ze jsem tuhle praci mohl delat.

Preju vam hodne stesti

3 0
možnosti
AC

Děkuji za reakci. Podle všeho máte za sebou skvělou kariéru. Je pravda, že jsem v USA snad ještě neslyšel o nespokojeném lékaři. I ti, co se nakonec vrátili, tak se vrátili z jiných důvodů než těch pracovních.

0 0
možnosti
TT

Tak přeji, ať se nabyté zkušenosti zhodnotí!

Ale musím podotknout něco k té Americe: na závist se nehraje, protože přimět Američana hovořit o svých pohnutkách, nebo je vůbec projevit, to už měl Mohamed s horou snazší. Nicméně bariéry mezi příjmovými či majetkovými skupinami jsou tam mnohem pevnější než v ČR nebo v Německu, kde třeba do výběru životního partnera z výrazně chudších poměrů kafrá nanejvýš tak matka, ale ani ta většinou ne. V USA už je s tím člověk podivín, to se prostě nedělá.

A k tomu, že dobrého táhnou nahoru, a to i se značným vlastním nasazením, platí přesně do okamžiku, kdy vedení firmy (např. nemocnice) rozhodne, že je potřeba optimalizovat stav. Z minuty na minutu se naděje skládají do kartonu a když se v nějakém tom Good bye ozve cosi jako lítost nebo soucit, má člověk na co vzpomínat.

1 0
možnosti
AC

Děkuji za přání!

V Americe rozhodně velké majetkové nepoměry jsou...Evropa je proti tomu rovnostářská...jak se vším, má to svoje výhody i nevýhody. Myslím, že v Americe je dobrý žít, když jste bohatý, mladý a zdravý. Pokud naopak, Evropa je určitě lepší.

A poslední odstavec - mluvím především o tom pracovním nasazení a nadšení z práce. V USA jsem neviděl vyhořelé lékaře, i když tam třeba pracujou více než kdekoli jinde. A myslím, že to platí i v jiných oborech.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
JK

Vymen si fotku, vypadáš jako pozér bez mozku, zato s orlojem.

1 5
možnosti
VF

Nahoďte fotku, ať vidíme, jak vypadáte. Jak jste moudrý, jsem poznala.

1 0
možnosti
Foto

Už je konec? :-( To je škoda. ;-(

1 0
možnosti
AC

Jak jsem se v průběhu těšil domů, tak teď se mi nechce pryč. ;-D Tak snad to nebylo naposled. :)

3 0
možnosti
JP

J69a51n 62P83a15v68l53i44š

30. 6. 2019 7:09

Dobrý den Adame.Jste jako vždy výborný.Třeba se potkáme o prázdninách na některém krásném místě v naší krásné Litomyšli.

1 0
možnosti
AC

Dobrý den. O tom nepochybuji. :-) Díky!

1 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavou reportáž. Mám radost, že nastupující lékařská generace bude mít větší rozhled. Taková stáž by prospěla každému začínajícímu kolegovi.

R^

6 0
možnosti
AC

Určitě, zcela souhlasím. Taky kdo dnes chce, tak může. Nemáme si v tomto ohledu na co stěžovat. :)

0 0
možnosti
MB

Díky za povídání a fota - Utvrzují mne. V tom, že cestování, stáže + celý ten proces objevů, je nesmírně důležitý. Člověk totiž objeví Sebe + že všude žije Člověk! Sice vypadá jinak, nicméně je úplně stejný! Žena se trápí s mužem, toho zase trápí děti, bolí jej břicho, dalšího zuby. Ti lidé, prostě - chtějí žít. Pak to vše provozují v daných systémech. Člověk je fascinován, že vše lze dělat jinak - Hůře - lépe. Dojmy, poznatky člověk samozřejmě nasaje a má mega náměty ke své sebereflexi. Toto je nesmírně cenná procedura pro mladého člověka! Nelze pak nevidět, že všechny Tupé režimy usilují o přesný opak. Nejlépe jej uzavřít do předem stanovených hranic. Samozřejmě se vyhlásí = za Pokrokové, aby zkrachovaly = jako Zaostalé. Není kontakt, nejsou informace - přístup k jiným technologiím, metodám, klasika ...

Stejně fantastické, kdy touto cestou - šli naši předkové. Kolega, vlastnící CK, se pak baví - Pobíhá po Vídni, nebo Chicagu. Očítá zvonky, hledá ty Nowaky a Czermaky! "Jó, ráno si vzal čistý ponožky a vydal se do Paríže bez doložky, starej pán sedí a poslouchá jazz a na desce se točí pes". Takže Adame, nechť Vám to v - "Životě jezdí a točí se taky" ! Přeji vše dobré ... :-)

1 0
možnosti
AC

Dobrý den. Máte pravdu a dobře jste to vystihl.R^

Za celou stáž jsem narazil na poměrně dost českých či slovenských jmen, ať už z řad lékařů či pacientů...ale česky už většinou neuměli. :)

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik